BKK Info web push értesítés

Budapesti tömegközlekedési forgalmi változások, lezárások, elterelések webes push értesítésben a böngésződbe, bármilyen mobil app telepítése nélkül.

A böngészős push notifikációk az eszközhöz vannak kötve, ezért ezt az oldalt azon a mobiltelefonon töltsd be, amelyikre az értesítéseket kapni szeretnéd. Ez nem az én korlátozásom, hanem így működik a web push. Az itt beállított járatokat másik eszközre átvinni nem tudod, csak ha kézzel egyesével beállítgatod ott is, viszont akkor duplán fogsz megkapni minden értesítést: ide is, oda is. A követett járatok listája a lenti szürke hátterű zónában listázódik ki.

A lenti nagy táblázat a bkv hivatalos adatbázisából naponta frissül, de mivel onnan a bkv valamiért kitörli az épp mai nap nem induló járatokat, ezért minden járműtípus (metró, hév, hajó, villamos, troli, busz, éjszakai) végére raktam egy szabadon kitölthető mezőt, ahova beírhatod azt a járatodat, amiről tudod, hogy majd menni fog, és már most követésre jelölnéd (például hétvégi nosztalgia-villamos). Ilyenkor figyelj, hogy a járműtípus helyes legyen, mert például az M3 jelű metró és az M3 jelű busz (ami a metrópótló busz) két különböző járat.

A változásokat a Közlekedési Központ weboldaláról töltöm 1 percenként és az értesítések kiküldése a következő percben történik, vagyis legalább 1 perces az én átfutási időm. A BKK átfutási ideje - vagyis az eltelt idő, amikortól kigyullad a busz, és amíg ők ezt a bkkinfon publikálják - tapasztalatom szerint ~30 perc, ezért sokszor fogsz olyan értesítést kapni, ami egy múltbeli, de már megoldódott eseményről szól. Sajnos így publikálják az adatokat.